Jag heter Peter och driver företaget PN Rehab. Mitt mål och syfte är att få personer att fungera, prestera och utvecklas från vardag till elitidrott. Jag har ett starkt intresse av olika former av träning och träningslära, hälsa och rörelseapparaten med inriktning mot manuell medicin, anatomi rörelseanalys och biomekanik.

Relevanta utbildingar jag gått:

Certifierad Massör och Diplomerad Medicinsk Massageterapeut
Är av branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör och av Hälsoteket i Malmö diplomerad Medicinsk Massageterapeut. Undervisningen vid skolan sker på skolmedicinska och vetenskapliga grunder under två terminer. Beroende på ämne leds undervisningen av Läkare, Sjukgymnast samt certiferade Massörer. Ibland medverkar specialister vid vissa lektioner/kurser.Samtliga lärare jobbar dessutom praktiskt inom sina områden vilket är en fördel i jämförelse med att ha lärare med enbart teoretisk kunskap. Massagetypen som lärs ut på skolan är klassisk svensk massage som är vida känd och populär i hela världen för sina effekter. Även idrottsmassage ingår i utbildningen.
 
Medicinsk vidarutbildning
På Hälsoteket i Malmö och av Leg. Sjukgymnast. En vidarutbildning i undersökning och behandling av ryggradens dysfunktioner, triggerpunkter och fibromyalgi.
Fördjupning i ryggradens anatomi, biomekanik och dysfunktioner.
Behandling med PRT; Positionell Relaxationsteknik - Positional Release Technique/Therapy.
Behandling av myofasciella smärtsyndrom och långvariga smärtsyndrom.
 
STAC Professional Steg 1
Manuell behandling integrerad med korrektiv funktionell träning baserad på screening och bedömning. Utbildning av Leg. Naprapat Joakim och Anna Dettner på Scandinavian Top Atletic Center i Ronneby.
Basal screening, funktionell analys och val av behandlings- och korrektiv träningsstrategi.
 
STAC Professional Steg 2
Vidarutbildning från steg 1. Muskelsmärta, reflexmönster och neuromuskulär programmering. Fördjupning om hållning, muskelbalans, flexibilitet och bålstabilitet. Manuella behandlingstekniker kombinerad med avancerad programdesign och funktionell träning.
 
Medicinsk laser
Genomgång av upplägg, metodik och startegi för diagnoser och besvär. Teoretisk genomgång av leserteknik och specifikt för MLS-laser. På Caprio Artro Clinic-Sophiahemmet i Stockholm via Leg. Sjukgymnast och Leg. Naprapat från Optilaser i Hudiksvall.
 
Personlig Tränare
PT-block på Bergqvists i Linköping. Utb. bedrivs bl.a av Leg. Naprapat, Leg. Kiropraktor, Nutrionist/näringsfysiolog, Certifierad elitidrottstränare-RF/Idrottslärare m.m. Ämnen är t.ex. träningslära, kost & näringslära, analyser, programdesign, rörlighetsträning, styrketräning, funktionell träning och uthållighetsträning. 
 
JEMS Movement ART 1
Utbildning i fyra etapper avsedd för leg. sjukgymnast, leg. naprapat och leg. kiropraktor.
I samtliga block: Analysis, Rehabilitation and Training (Funktionell rörelseanalys, bedömning och upplägg av behandlingsplan för rehabilitering av specifik idrott el. vardagsbesvär).
Movement ART 1: Foundation concepts and principles; using movement for assessment.
Utbildare: Joanne Elphinston, Leg. Sjukgymnast via Täby REHAB-center.
 
JEMS Movement ART 2
Fortsättning från JEMS 1.
Movement ART 2: Early and intermediate lumbopelvic techniques and clinical problem solving.
Utbildare: Kent Fyrth, Leg. Sjukgymnast.
 
JEMS Movement ART 3
Fortsättning från JEMS 2.
Movement ART 3: Completetion of trunk and lower quadrant and clinical problem solving.
Utbildare: Joanne Elphinston, Leg. Sjukgymnast.
 
JEMS Movement ART 4
Fortsättning från JEMS 3.
Movement ART 4: Upper quadrant and clinical problem solving
Utbildare: Joanne Elphinston, Leg. Sjukgymnast.
 
Balkefors Ortopedic fotinlägg
Fotanalys och formgjutning av patenterade och CE-märkta fotinlägg.
Utbildare: Naprapat Torsten Balkefors, Balkefors Support, Ystad 
 
Internationell Certifierad Coach-ICC
Steg 2: Verksamhetsbaserad coaching. Lars-Eric Uneståhl, rektor vid Skandinaviska Ledarhögskolan och Olle Anfelt från Sveriges Olympiska Kommite. I utbildningen ingår även mental träning och NLP av Lars-Erik och Elene Uneståhl. Steg 1 är ackrediterad genom EMCC vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad på hög nivå. EMCC -European Mentoring Council är en alleuropeisk, oberoende organisation som ställer mycket höga krav på utbildningar i coaching och mentorskap liksom vid certifiering av coacher och mentorer.
 
Kinesiotejpning
Grundkurs i kinesiotejpning.
Utbildad av Rehabtape. Kinesiotejp utvecklades för mer än 25 år sedan av Kiropraktor Kenzo Kase från Japan. Är terapeutisk rehabiliterande. Används av bl.a sjukgymnaster, arbetsterapeuter, massageterapeuter, naparapater, läkare och tränare. Vikigt att veta: kinesiologi betyder rörelselära inom anatomin och är ett vetenskapligt och humanbiologiskt ämne som undervisas. Förväxla därför inte kinesiotejpning med tillämpad kinesiologi (applied kinesiology)
 
Övrig utbilding som inte hör till PN Rehab:
2-årig teknisk utbildning till Styr - och reglermekaniker.  Gymnasieingenjörsutbildning i El-kraft. Flertal kurser som anställd.
 
Mer om mig
Lite mer om tidigare jobb: Flerårig erfarenhet som reparatör, el-reparatör, el-konstruktör, entreprenadingenjör, elkonsult, servicetekniker-el/elektronik, tre anställningar som Platschef och ett som avdelningschef för Kvalitet och Produktutveckling. Sista anställning som Platschef i Kalmar för ett konsultbolag. Sedan 2004 egen företagare som konsult med industrin som största kund och inriktning mot bl.a Maskinsäkerhet, CE-märkning och Hälsa & Säkerhet. 2008 utbildning till massör osv. I dag 2018 driver jag ett konsultföretag och ett Hälsoföretag. 
Privat historik: Intresse för foto/bild, flyg, teknik, träning, behandling m.m.
Flygcertifikat, sk. Privatflygcertifikat (A-cert) t.o.m. 2010 kompletterat med mörkerbevis och senare instrumentbevis.
Varit stf. Länslygchef för Frivilliga Flygkåren i Blekinge och ordf. i Ronneby Flygklubb.